Karnawał to czas zabawy, to również okres, w którym beztrosko zajadamy się smakołykami kojarzonymi z tym czasem, pączkami czy faworkami.
Z tej okazji w Zespole Szkół Technicznych im. gen. I. Prądzyńskiego w Augustowie odbyły się warsztaty kulinarne dla uczniów kl. V Szkoły Podstawowej w Białobrzegach. Uczniowie pod okiem pań mgr inż. Katarzyny Czokajło oraz mgr Emilii Skindzier oraz uczniów klas II i III kucharz, mieli okazję przygotować faworki, róże karnawałowe, mini serniczki, muf finki z czekoladowym kremem oraz sok przecierowy z marchwi, jabłek i bananów. Podjęliśmy również wyzwanie na najdłuższy makaron. Dzieci własnoręcznie rozwałkowały go na długość 28 m 80 cm! Uczestnicy warsztatów wykazali się ogromnym zaangażowaniem i chęcią do pracy, która zakończyła się wspólnym obiadem i degustacją przygotowanych pyszności.
Serdecznie dziękujemy za wspólne zajęcia i mamy nadzieję, że zaowocują one w przyszłości!
Dyrekcja, Nauczyciele i Uczniowie Zespołu Szkół Technicznych w Augustowie